Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2008 11:55 - Живота има странно чувство за хумор
Автор: tribalero Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1971 Коментари: 0 Гласове:
1



Наскоро имах щастието да намина през китният ни варненски квартал "Христо Ботев", който малко хора го знаят с официалното си име. За повечето е "Циганската Махла". Да минавам през него, не ми беше за пръв път, за пръв път се загледах в имената на улиците. Не знам дали е някаква общинска шега или просто живота има чувство за хумор. Вървя си по остатъците от някога права и равна улица, и усещам как съм единствения с по-светъл тен на кожата наоколо. Часът е 9:30 живота вече се се събудил, пил е сутрешното си кафе и кипи ли, кипи. Жена бута количка и крещи "Айде на крушите!". Явно рибата и млякото са минали по-рано. Малка бригада от мъже стоят пред един вход и чакат. Какво чакат, не знам. Не смея и да питам. Намирам се на улица "Свобода". Те са си свободни да чакат и да правят каквото си искат. Кой съм аз да им се меся в свободата ? Свобода за братята ни роми ! Оставете ги намира ! Стига сте ги занимавали с вашите идеи за интеграция. Те са свободни хора ! Ако искат ще си плащат сметките ! Кои сме ние да нарушаваме свободата им ?
Пресичам и вече се намирам на улица "Доброволци". Улицата не е много дълга, но съм убеден, че не само на нея живеят доброволци. Доброволци има по всички улици и не само в този квартал. Доброволци за чужбина виждам във всяко едно младо женско лице, което срещна не само по тази улица. Виждам готовноста за всичко у всеки един мургав брат. Готовност на всякаква заръка, която му кажа. Боядисване, пренасяне, къртене, каквото си пожелая стига да назова прилична сума и гарнизон от доброволци ще е готов на мое разположение.
Предпоследната улица, преди мястото където трябваше да отида, се нарича "Горски пътник". Точно като такъв се чувстваш, когато си там. Пътник през гората. През деня е добре, дори да срещнеш мечка винаги имаш шанс да избягаш. Вечер, тогава идва страшното. Никога не знаеш, какво може да излезе от тъмното.
Казвам ви, живота има странно чувство за хумор.


Тагове:   хумор,   чувство,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tribalero
Категория: Лични дневници
Прочетен: 271237
Постинги: 71
Коментари: 198
Гласове: 481
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол