Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2008 22:45 - Диагноза: Болен
Автор: tribalero Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2016 Коментари: 1 Гласове:
0



Мразя да съм болен. Да стоя в леглото цял ден и да гледам филми. Носът ми да е като разбито кранче със сополи. Да казвам едно изречение 2 минути, защото кашлям на всяка трета дума. Да се чувствам като след боксов мач. Да пия хапчета, гадни горчиви сиропи и да не мога да си извадя телефона от джоба, защото имам 2 пакетчета носни кърпички. Да си мисля постоянно, дали случайно не ми виси сопол от носа. Ужасно е. Ужасно....яко !
Малко хора си го признават, но огромна част от всички нас, когато се разболеят(говоря за грип или настинка,не нещо тежко) тайничко се възползват от това. Спали сме отвити на течение и в следващите няколко дни, максимум седмица, сме хремави. Реално погледнато не е нищо фатално. Не ти се е променил живота коренно. Не си си загубил крак или ръка. Най-много гласът да ти е като на футболен коментатор, да отделяш повече внимание на носа и смяната на течностите, които по принцип приемаш. Няма да ти остане белег от това, че кашляш. Но, както казах, доста хора се възползват от това си състияние.
Когато си болен, можеш да не отидеш на гости на някой приятел, на който не ти се ходи, но не искаш да го обидиш. Имаш извинение. Болен си.
Когато си болен, можеш да превърнеш някои от приятелите ти плюс някой роднина(най-обичайно майката) в твой слуга. Молбата да ти донесат сок от кухнята или да отидат до магазина за чипс, ще ти е изпълнена, даже ще питат за още. Ти не ги юркаш, не ги контролираш. Ти си болен.
Когато си болен, това те прави имунизиран и срещу каране. Тогава всичките ти грешки изглеждат простими. Счупил любимата чаша на майка си, забравил си да се обадиш на някой, разлял си вино на персийския килим в хола. Нищо. Простимо е. Болен си.
Болният човек предизвиква съчувствие. Както бебета, малките кученца и котенца. Не можеш да се разсърдиш на някой болен приятел, че на него му обръщат повече внимание отколкото на теб. Не можеш да откажеш на някой болен приятел да му направиш курсовата работа. Как би могъл ? Ти да не си....безчувствен ?!?! Дано и ти да се разболееш така, да видиш тогава какво е. Дано, викам аз. Дано.


Тагове:   диагноза,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - оо да
28.09.2008 15:18
хаха и аз и аз :) често (колкото и гадно за някои да звучи) тайничко се надявам да ме хване някоя настинка :) парадокс-много трудно става!!
пък иначе всеки като се разболее и мрънка...пфу!нищо не разбират :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tribalero
Категория: Лични дневници
Прочетен: 271610
Постинги: 71
Коментари: 198
Гласове: 481
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол