Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2008 21:54 - Защо изневеряват мъжете
Автор: tribalero Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8275 Коментари: 20 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бях поставен в малко неудобна ситуация преди известно време. В компанията на  две момичета, след няколко  повърхностни разговора, нещо в тях прищрака и решиха да търсят отговори на вечни екзистенциални въпроси(за съжаление не винаги става както в порно филмите, нито една от двете не реши да ме пита дали не съм тренирал наскоро и да разгледа тялото ми). Тъй като бях единственият представител на мъжкия пол в стаята, те ме подложиха на кръстосан разпит. Трябваше да отговарям от името на цялото мъжко съсловие и то искрено. Съгласих се да им отговоря доколкото съм способен(с тайната надежда, че и чудеса стават и живота понякога е като на кино). Въпроса, който явно вълнува жените толкова много и не им дава мира е - защо им изневеряваме. Трудно може да се даде един адекватен и всеобщоважащ отговор, но мисля че успях да събера причините до няколко основни.

1. Защото можем.
Трудно мога да го обясня това умение, но замислете се - защо птиците летят, като спокойно могат да подскачат на двата си крака ? Защото могат. Отрежете им крилете и няма да летят. Ще подскачат. Свободата, тя е причината да погледнем към другите чифт крака, цици или/и дупе. Надежда за жените има. Това не е терминален синдром. Трудно, но все пак постижимо е дресирането на един мъж или по-скоро внушаването му, че той не може да изневери. Как ? Е, сега..сигурен съм, че това вече са женски тайни.
2. Защото нещо е омръзнало.
Сигурен съм, че повечето от вас готвят невероятно, но защо не оставите понякога вилицата в шкафа и да се насладите и на малко чужди ястия подготвени от други хора. Приемето го като дегустация и трупане на знания от чужди места. Мисионерската поза е хубава, но не ви ли писна само неговата пот да пада върху вас ? Я, веднага го обсипете със солните си капчици ! Пълни с любов, естествено. Ние сме не животно в зоопарк. Хранете ни само вие, не оставяйте да ядем от посетители.
3. Защото вие не сте била тази, която сте си мислили че сте
Направили сте фаталната грешка да си помислите, че вие сте единствената за него. Позволили сте си вие да хлътнете първа. Лошо, лошо. Развийте си играта на недостъпна, гоним винаги онова, което не можем да имаме. Природен закон.
Малко точки успях да изброя, но мисля че биха задоволили женският ви глад за истината и разбирането на това странно животно, дето пикае право и си играе с половите си белези през джоба, понякога дори най-демонстративно на обществени места, сякаш този негов ритуал е средство за показване на статута му в групата. Ако все пак има пак недоволни, моля обръщайте се към други членове на този род - аз свърших.


Тагове:   мъжете,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cocolina - кракто
04.07.2008 22:16
но доста изчерпателно.
цитирай
2. shaffi - Freedom!!
04.07.2008 22:18
сладка е за всички....поздравче за постинга!
цитирай
3. nightdaughter - А нима само мжете ...
04.07.2008 23:18
изневеряват ?
Жените също. При това със съществуването на двоен стандарт - когато мъжът изневери, това е грозно, обидно за жената, той е животно и т.н. И обратното - женската изневяра доста често е описвана като красива, страстна и кратка любов. С една дума - елегантност.
И питам аз - защо така?
И отговора - същите твои разсъждения :).
цитирай
4. gothic - Приятелю, склонен ли си да пищеш на ...
04.07.2008 23:30
Приятелю, склонен ли си да пишеш на тази тема след 10-15-20 години, вече като семеен мъж? Бас ловя, че ще напишеш други неща. Ще доразвия малко тезата и на nightdaughter - жените, мен, ВИНАГИ са жертви - и когато им се изневери, и когато изневеряват те. Причините просто нямат значение, винаги единия е прецакан, освен ако няма някаква уговорка между двамата или пък ако не са решили да "спортуват" съвместно и групово....
цитирай
5. fro - @gothic,
05.07.2008 00:35
това, че жените винаги са жертва е съвсем вярно, или всъщност по правилно е да се каже, че винаги се изживяват като жертва. Това е основата. Оттам тръгват повечето недостатъци на пола, за жалост. Плюс удобното самовнушение, че някой ги наранява (употребява, използва, унижава, подиграва, глагола е без значение). Т.е. женското поведение като функция на мъжкото. С това си мислене именно жената се поставя сама в "неравностойною' положение, а не друг.
цитирай
6. pissanka - hm...
05.07.2008 01:03
Проблема е, че мъжете не обичат силнии и прями жени. Когато се появи такава гледат как да я смачкат като не успеят започват тайничко да и завижда и да й се възхишават, нооооо ..... стоят на далече и не припарват. И най - накрая какво силните жени, хем са рядкост, хем са на сухо.
цитирай
7. valsodar - От чувство за дълг естествено, как защо ?
05.07.2008 01:27
Прочиташ 20 сълзливи мелодрами на недоебани девици и освен да тръгнеш да ги спасяваш, какво друго ти остава.

Не случайно кавалерството е измислено от жените :)))
цитирай
8. gothic - Fro, това да се изживяваш като же...
05.07.2008 02:15
Fro, това да се изживяваш като жертва не означава автоматично че си жертва нали? В повечето случаи е точно обратното. Впрочем, за първи(сигурно и за последен) път виждам дама, която има точен поглед върху въпроса.

pissanka, защо си мислиш, че мъжете не обичат силни и прями жени? Между другото, силните и прями мъже удобна топка ли са за жените? Май не....

valsodar, а след още двайсет такива се отказваш от всякакъв вид хуманитарни акции за неопределено време. А когато някоя "спасена" от теб тръгне да прилага извечните дамски(мили, но досадни) номерца, неопределеното време се превръща в безкрайност...:)))
цитирай
9. zorro998 - аз поставям тълкуванието на въпроса по към средата.
05.07.2008 02:44
аз поставям тълкуванието на въпроса по към средата. живота е шарен и всеки от двата пола може както да изневери, така и да е жертва. няма строго определен знак, че като има изневяра то само единият пол е този, който я прави. има предразсъдъци и догми, но те не важат с пълна сила също.
цитирай
10. pissanka - По голямата част от силните мъже ...
05.07.2008 02:53
По голямата част от силните мъже предпочитат слаби жени за да има над кого да надделяват (силните хора в повечето сучай са властни).
frо бих добавила и голяма част от мъжете в изживяващите се като жертви. Просто са невероятни в тази игра и го използват за всякакъв ти манипулации (и двата пола)
цитирай
11. valsodar - Готик, изцяло си прав :)
05.07.2008 10:28
Шапка ти свалям - определено си страдал повече от мене в това направление :)
Така е, няма спасение.
И всеки който се е опитвал е търпял неуспех, дори и Джакомо Казанова :) - за по дребните играчи да не говорим :)))

Писанке, нещо не мога да се съглася с теб .
Слабите мъже се нуждаят от покорни жени, за да не се чувстват уязвени в слабостта си.

Дай първо дефиниция за силен мъж и силна жена, защото усещам как си мислиш едно, пишеш нещо друго, а ние четем и възприемаме трето ! :)))
цитирай
12. lilliivanova - Лили -защо ли ?!?
05.07.2008 10:55
Мъжете изневеряват , защото има с кого !!!! А жените -жертви !!! Бога ми .... това не е вярно !!!
Хей , жени ,не ми се сърдете !!!! Това е истината !!!
цитирай
13. gothic - valsodar, не съм страдал много, ...
05.07.2008 11:47
valsodar, не съм страдал много, човече! Страдах малко, още като млад и реших вече да ни страдам. Научих се как да го правя, и съм доволен. Просто наблюдавам внимателно какво става около мен....
цитирай
14. rummi - не е важно защо изневеряват,
05.07.2008 14:31
важното е да не спират :-)))))
цитирай
15. анонимен - Авторът на тази статия е много зле :-(
05.07.2008 15:21
цитирай
16. анонимен - Поживей малко повече и ще видиш
05.07.2008 15:33
когато започнат проблемите и приказките,че комшията прави това в къщи или виж как тупа килимите и още такива приказки от този род.когато те посрещнат с думите къде беше,защо закъсня.Излизате по главната и тя ти казва пак гледаш чуждите жени ати живееш с нея 25г.как да не гледаш .И в един момент ти писва и си казваш ще си намеря някоя,омръзна ми.Не е само това има и още много такива неща които те карат да изневериш
цитирай
17. nightdaughter - Към анонимен (16)
05.07.2008 19:59
Защо пък все жената да е досадна, тя да е виновнаи жертва? По-горе някой уточни, че при изневяра и двата пола може да са жертви.
Явно в България още е налице патриархалното мислене, че само мъжете изневеряват, а жените са ревниви... Много жалко :)
цитирай
18. fenris - pissanka - hm...
07.07.2008 12:22
Извинявай, ама това звучи доста какда се изразя, наизуст! Ти не знаеш какво харесват мъжете! Аз например харесвам жената да ми е равностойна, но без да ми се налага! Ако разбираш под-силна жена, такава, която иска да е само на нейното и не се съобразява с партньора си , о да не харесваме такива жени, изобщо!Тук си права, че кой би харесал такъв екземпляр? Колкото до жертвите има жени, които харесват мъжа да се прави на жертва! А за изневярата, тази тема до толкова се разиска че ми се поду главата! И все жените ни обвинямат нас и защо ли?
цитирай
19. анонимен - wwwwwwwwwww
08.07.2008 11:50
iznewerjawat za6toto sa boklyci.daje kogato imat ne6to seriozno do sebe si te pak go prawjat,a posle sajaljawat.na takaw my nabiwam 6ortite w....i neka prodaljawa da bade boklyk.majete sa za sajalenie..
цитирай
20. анонимен - Имате ли отговор?!
23.07.2008 21:23
Кой от всички Вас може да ми каже последно кога се е чувствал сам/а? Дори в присъствието на "Аполон" или "Диана" до себе си?! Не е ли чувството на празнота което ни тласка към други и други и други...Дали си мъж или жена - това просто няма значение!!! Всички ние търсим онова, което ще накара сърцето ти да се качи в гърлото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tribalero
Категория: Лични дневници
Прочетен: 270731
Постинги: 71
Коментари: 198
Гласове: 481
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол